Pikkuleipäohje

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

3 rkl kaakaojauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

250 g voita tai margariinia

 

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon.

2. Lisää sekaan kananmuna ja mikrossa pehmitetty margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Laita valmis taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

4. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja painele muotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Voit myös pyöritellä taikinasta palloja ja kevyesti kämmenellä painaa pallot mataliksi.

 

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

6. Odota, että pikkuleivät ovat jäähtyneet, ja kuorruta halutessasi ne tomusokerikuorrutteella. (Tomusokeriseos: 2dl tomusokeria, noin 5 tl vettä. Sekoita seos notkeaksi.)

 

Ohje ja kuvat Meri-Tuulia Myllykoski

Ohje on julkaistu Lasten polku -lehden tammikuun 2020 numerossa.

2020-01-03T13:26:52+02:003. tammikuuta 2020|