Viime aikoina on uutisissa ja muuallakin keskusteltu koulun joulujuhlista ja niiden pitopaikoista. Keskustelu sai alkunsa, kun eduskunnan virkamies, apulaisoikeusasiamies, ohjeisti, että koulun yhteistä joulujuhlaa ei tulisi järjestää kirkossa.

Tällainen suuntaus on mielestäni surullinen. Monet kirkot ovat rakennuksena hienoja ja historiallisesti arvokkaita, ja olisi tärkeä, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus tutustua niihin. Puhumattakaan siitä, että kirkon opetus perustuu Raamattuun, jonka sanoma tuo elämään toivoa ja iloa.

Tässä lehdessä puhutaan tähdistä. Kun Jeesus-lapsi syntyi, Jumala asetti tallin päälle kirkkaan tähden. Se oli merkki niille, jotka etsivät Jeesusta. Jumalan asettamaa tähteä, jolla usein tarkoitetaan Jumalan sanaa, ei kukaan ihminen pysty sammuttamaan. Sen turvallinen loiste valaisee tänäkin jouluna maailmaa.

Jumalan siunaamaa joulua!

Sirkka Lehto