Hienostuneet joulutortut

Tytöt ovat innostuneet taittelemaan joulutorttuja perinteisten tähtitorttujen lisäksi hieman erikoisemmilla taitoksilla: he tekivät kaksisakaraisia ja ruusutorttuja. Leivoimme joulutortut kaupasta ostetuista valmiista torttutaikinalevyistä.

 

Kaksisakarainen joulutorttu

Leikkaa torttutaikinalevy kahtia. Paina veitsellä neliskulmaisen taikinalevyn kahteen vastakkaiseen kulmaan kuvan mukaiset viillot.

Nosta taitellut kulmat tortun keskikohtaan.

Laita keskikohtaan joko luumu- tai marmeladihilloa.

 

Ruusutorttu

Leikkaa torttutaikinalevy kahtia. Paina veitsellä neliskulmaisen torttutaikinalevyn jokaiseen neljään kulmaan kuvan mukaiset viillot.

Nosta taitellut kulmat tortun keskikohtaan.

Laita keskelle luumu- tai marmeladihilloa.

Paista tortut uunissa 225 asteessa noin 10 min, kunnes ne ovat saaneet hieman vaaleanruskeaa väriä.

 

Ohjeet ja kuvat: Meri-Tuulia Myllykoski

Julkaistu Lasten polku -lehdessä 12/2019.

2019-12-03T10:33:00+02:003. joulukuuta 2019|