Tekisikö mieli saada jotakin hyvää ja jouluista myöhään illalla? Tuleeko joku yllättäen kylään ja onko juuri silloin pakastin tyhjä?

Joulun alla meidän pakastimessa on aina varalla torttutaikinaa ja piparitaikinaa. Niistä saa nopeasti sekä suolaista että makeaa tarjottavaa.

 

Tarvitset näitä:

torttutaikinaa

luumuhilloa

säilykehedelmää (persikkaa, aprikoosia)

homejuustoa

piparitaikinaa

 

Torttumuunnelmat:

– Sulata torttutaikinat pellillä.

– Leikkaa torttuhyrrällä taikinalevy kahtia.

– Laita levyn päälle joko keko torttuhilloa tai säilykehedelmän puolikas.

– Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle kidesokeria.

– Jos haluat suolaisen version, laita säilykehedelmän alle keko homejuustoa.

– Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Homejuustopiparit:

– Sulata piparitaikinaa hetken pöydällä.

– Kaulitse se ohueksi levyksi.

– Ripottele päälle homejuustoa.

– Kääri rullalle ja leikkaa noin senttimetrin leveitä palasia.

– Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Ohjeet: Sirkka Lehto

Ohjeet on julkaistu Lasten polun joulukuun numerossa 2018.