Minua aina ihmetyttää ja ilahduttaa, kun pidän pyhäkoulua tai raamattuluokkaa, kuinka lapset löytävät joka aiheesta sen tärkeimmän sisällön.

Pidin ensimmäisen raamattuluokkani ihan vasta. Aiheena oli Mitä on usko. Minua jännitti kamalasti, että miten osaan kertoa selkeästi tuosta tärkeästä aiheesta.

Kävimme ensin uskontunnustuksen läpi. Sehän on kolmiosainen: siinä tunnustetaan uskovamme Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Sen jälkeen raamattuluokkalaiset etsivät Raamatusta sellaisia kohtia, jossa uskoa avattiin monin eri sanoin. Lopuksi mietimme ryhmissä, miksi me uskomme ja miten usko näkyy meidän elämässämme.

Illan päättyessä ihmettelin taas, miten raamattuluokkalaiset löysivät itse sen tärkeimmän asian: kun uskomme kaikki omaatuntoa painavat asiat anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, meidän mielemme rauhoittuu, ja silloin usko näkyy ulospäinkin hyvänä olona.

Sirkka Lehto

Lasten polku 10/2019, toimittajan terveisiä

Kuva: Anna-Leena Saukko