Näitä tarvitset:
1 iso raparperi
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
50 g voita
2 rkl rahkaa
1/2 dl maitoa
Valmistusohje
- Kaada kaikki kuivat aineet (jauho, kaurahiutaleet, sokerit ja leivinjauhe) ensin kulhoon.
- Sulata voi mikrossa, ja lisää se kuivien aineiden sekaan.
- Laita seuraavaksi joukkoon kananmuna, rahka ja maito. Sekoita hyvin.
- Kaada valmis taikina pyöreään piirakkavuokaan leivinpaperille.
- Ripottele piirakan päälle pilkotut raparperin palat.
- Halutessasi voit vielä tehdä piirakan päälle muruseoksen. Siihen tarvitset: 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kaurahiutaleita, 2 rkl sokeria, 2 rkl voita.
- Nypi sormillasi ainekset yhteen, kunnes jauhot ja kaurahiutaleet ovat rakeisina. Levitä murut sitten raparperipiirakan päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 15–20 min.
Nauti kesän raikas ja kirpakka raparperipiirakka kermavaahdon kera!
Ohje ja kuvat: Meri-Tuulia Myllykoski