Toukokuussa maa alkaa sulamaan ja aurinko lämmittää jo niin paljon, että ensimmäisiä kesäkukkia voi istuttaa ulos. Myös myöhemmin, toukokuun lopulla, voi kylvää kasvimaalle siemeniä. Mikäpä sen mukavampaa kuin seurata pitkin kesää itse kylvämien kasvien kasvua!

Nytpä voisitkin kylvää äitienpäivälahjaksi äidille tai mummolle auringonkukan siemenen, josta myöhemmin kasvaa kukka. Siemenet saavat turvallisen kasvun alun purkissa, josta ne voi myöhemmin siirtää ulos kukkamaahan tai isompaan ruukkuun kasvamaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä tarvitset:

  • tyhjän pilttipurkin
  • multaa
  • auringonkukansiemeniä
  • kasteluvettä
  • purkin reunaan vähän koristenauhaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohje:

Laita pilttipurkkiin multaa. Upota siemen multaan kapeampi osa ylöspäin. Laita purkkiin esimerkiksi kolme siementä. Kastele multa sitten kosteaksi. Kierrä purkin reunaan koristenauhaa ja halutessasi kiinnitä lahjan saajan nimi pieneen pahvinpalaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Askartelun on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski ja se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) toukokuussa 2017.