Hiihtolenkin tai mäenlaskun jälkeen lämmin pannukakku maistuu erinomaisen hyvälle.
Pannari on helppo tehdä, ja siitä riittää syötävää isommallekin porukalle.
Valmistusohje
– Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
– Kaada kulhoon 6–7 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria ja 1/2 tl suolaa.
– Kaada hitaasti sekaan litra maitoa, vatkaa koko ajan.
– Vatkaa lopuksi sekaan kaksi kananmunaa.
– Laita uunipellille leivinpaperi, kaada taikina sen päälle ja nosta uunin keskitasolle paistumaan.
– Paista 30–40 min, kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi.
– Herkuttele haluamillasi lisukkeilla, mansikoilla tai muilla marjoilla.
Tiesitkö tyrnistä?
Pannarin päälle voi laittaa esimerkiksi tyrniä, joka sisältää D-vitamiinia lukuun ottamatta kaikkia vitamiineja: erityisen runsaasti E- ja C-vitamiinia. Lisäksi siinä on muun muassa paljon hyödyllisiä rasvahappoja.
Ohjeen on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski ja se on julkaistu Lasten polku -lehdessä maaliskuussa 2019.