Hiihtolenkin tai mäenlaskun jälkeen lämmin pannukakku maistuu erinomaisen hyvälle.

Pannari on helppo tehdä, ja siitä riittää syötävää isommallekin porukalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valmistusohje

– Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

– Kaada kulhoon 6–7 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria ja 1/2 tl suolaa.

– Kaada hitaasti sekaan litra maitoa, vatkaa koko ajan.

– Vatkaa lopuksi sekaan kaksi kananmunaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Laita uunipellille leivinpaperi, kaada taikina sen päälle ja nosta uunin keskitasolle paistumaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Paista 30–40 min, kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Herkuttele haluamillasi lisukkeilla, mansikoilla tai muilla marjoilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiesitkö tyrnistä?

Pannarin päälle voi laittaa esimerkiksi tyrniä, joka sisältää D-vitamiinia lukuun ottamatta kaikkia vitamiineja: erityisen runsaasti E- ja C-vitamiinia. Lisäksi siinä on muun muassa paljon hyödyllisiä rasvahappoja.

 

Ohjeen on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski ja se on julkaistu Lasten polku -lehdessä maaliskuussa 2019.