Voisilmäpullia ja laskiaspullia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä tarvitset pullataikinan tekoon:

  • Kulho ja vispilä
  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 pala hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 200 g voita
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • Pullien voiteluun kananmunaa, pinnalle voita ja sokeria.

Ohje:

Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva ja suola. Lisää seuraavaksi sokeri, kardemumma ja kananmuna.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan, sekoita samalla vispilällä. Kun jauhoista on jäljellä noin puolet, kaada joukkoon mikrossa sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada loputkin jauhot taikinaan, jatka sen vaivaamista kädellä. Vaivaa ja pyörittele taikinaa, kunnes se on tasaisen paksua ja helposti käsiteltävää.

Jätä taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Ripottele pöydälle hieman jauhoja ja pyörittele taikinasta pikkupullia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laita pullat leivinpaperille kohoamaan hetkeksi ennen uuniin menoa. Voitele ne kananmunalla.

Halutessasi paina pullan keskelle kolo ja upota koloon voinokare sekä pinnalle hieman sokeria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paista pullia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinkki: tee laskiaspullia!

Laskiaispullat kuuluvat suomalaisiin perinneruokiin. Laskiaiseen kuuluvat myös laskiaisajot ja mäenlasku. Riehakkaan ulkoilun päätteeksi tuore pulla maistuu varmasti herkulliselta vaikkapa lämpimän kaakaon kanssa.

Kun pullat ovat jäähtyneet, halkaise ne keskeltä kahtia. Levitä pullan pohjan päälle hilloa ja sokerilla maustettua kermavaahtoa. Herkuttele laskiaispullilla yhdessä toisten kanssa!

 

Ohjeen on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski ja se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) helmikuussa 2018.

2019-02-27T14:57:57+02:0027. helmikuuta 2019|
Go to Top