Ystävää voi muistaa ja ilahduttaa milloin tahansa, niin tärkeitä– ystävät ovat meille kaikille. Ystävän muistamiseen ei tarvitse olla erityistä syytä, mutta helmikuussa almanakkaan on merkitty ystävänpäivä 14.2. Silloin ainakin on hyvä syy ilahduttaa läheistä itse tehdyllä kortilla tai pienellä lahjalla.

Pienen ystävänpäivälahjan voi askarrella tyhjästä tulitikkulaatikosta, jonka sisään voi sujauttaa jonkin kivan tervehdyksen, runon tai karamellin.

Näitä tarvitset:

  • tulitikkulaatikko
  • kangaspala
  • tarroja
  • koristeita, kuten nappeja tai nauhaa
  • sakset
  • liimaa

Ohje:

Laita liimaa tulitikkulaatikon sivuille sekä ylä- ja alaosiin. Älä laita liimaa laatikoiden päätyihin. Päällystä laatikko haluamallasi kankaalla, koristele se vielä esimerkiksi tarroilla, napeilla ja nauhalla. Laatikon sisälle voit laittaa ystävällesi jonkin mukavan asian. Kirjoita pieni runo tai kaunis asia ystävästäsi tai sujauta sinne paperikarkki. Sitten voit ilahduttaa lahjalla ystävääsi.

Puuhatehtävän on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski.
Se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) helmikuussa 2017