Näitä tarvitset: Pyöreä piirakkavuoka ja leivinpaperia, kulho ja vispilä, desimitta ja teelusikka

Ohje:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • puoli dl vettä tai maitoa
  • puolukoita

Sekoita pehmeä voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna. Sekoita hyvin. Lisää jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinan sekaan ja kaada sinne lopuksi myös maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan, levitä se tasaisesti. Ripottele pinnalle puolukoita.

Halutessasi voit tehdä piirakan päälle kaurahiutaleista muruseoksen. Siihen tarvitset 2 dl kaurahiutaleita, 2 rkl sokeria ja noin puoli desilitraa voita. Sekoita pienessä kulhossa kaurahiutaleet, sokeri ja sulanut voi. Levitä muruseos piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ihana tuoksu kertoo piirakan valmistuneen. Voit herkutella sitä esimerkiksi puolukkamehun kanssa!

 

Reseptin on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski.
Se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) syyskuussa 2017.