Näitä tarvitset:

  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 levy suklaata
  • Halutessasi 2 rkl siirappia

Ohje:

Pehmitä margariinia hieman mikrossa, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa hyvin. Seuraavaksi lisää sekaan kananmuna ja sekoita hyvin. Tähän väliin voit halutessasi lorauttaa siirapin. Laita sitten jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Pilko suklaalevy pieniksi palasiksi ja kaada suklaanpalat taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta pieniä nokareita, pyöritä kevyesti palloiksi ja paina ne sitten varovasti kämmenellä leivinpaperin päälle. Pikkuleivät leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin ainakin yhden pikkuleivän kokoinen alue leviämisvaraa.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile herkullisia suklaakeksejä äitienpäivänä kahvipöydässä tai muuten vain omaksi ja muiden iloksi!

Reseptin on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski.
Juttu on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) toukokuussa 2017.