LUUMUKAKKU

Luumukakku on maukas joulukakku. Tästä saat ohjeen helpolle joululeivonnaiselle.

Luumukakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
150 g voita tai margariinia
1 dl luumumarmeladia
250 g pehmeää maitorahkaa

Voitele ja korppujauhohta noin 1,8 litran kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata rasva ja anna vähän jäähtyä. Lisää sulatettuun rasvaan marmeladi ja rahka. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan.

Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä kypsennyksen puolivälin jälkeen tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Voit kokeilla esimerkiksi tulitikulla, onko kakku kypsä. Pyydä tarvittaessa aikuisen apua leivonnassa. Kakku kannattaa syödä vasta 1-2 päivän jälkeen leipomisesta.